Voorjaarswandeling

Het is nog vroeg in de morgen en de vrijwilligers en bestuurders van De Losse Feeter zijn al druk in de weer om “De Linde” op te tuigen als startpost van de voorjaarswandeling 2020. De tafels voor de inschrijvingen staan klaar, de vlaggen worden buiten neergezet en het humeur van iedereen staat op standje 10. Het beloofd een mooie dag te worden. 

Anders dan anders

Deze wandeling blijkt wel anders te zijn dan voorgaande jaren, omdat we nu te maken hadden met de beginfase van het COVID-19 virus. Het bestuur heeft uitvoerig met elkander overlegd en besloten, op basis van de op dat moment geldende richtlijnen, de wandeling doorgang te geven. 

De belangstelling voor deze wandeling bleek ondanks de COVID-19 en het middelmatige weer toch groot. Bijna 400 wandelaars melden zich bij de inschrijftafel, waar zij door de enthousiaste vrijwilligers werden ontvangen en op weg werden geholpen naar de te lopen route van 10, 15, 20, 25 of zelfs 30 kilometer.

De wandelaars genoten zichtbaar van de wandeling langs de Laakse vaart om zich daarna te te melden bij de rustpost “Het Strooienhuis” of bij “Ceramic and Glaze” in Hoeven. De langere afstanden deden ook nog de rustplaats “Stroop” in Bosschenhoofd aan. Hun terugweg ging door o.a. de “Pagnevaart”.

Links of rechts

Het voortreffelijke uitpijlen van de routes, door een aantal vrijwilligers binnen de vereniging, is niet onopgemerkt gebleven. Bij terugkomst van de wandelaars in de Linde is er veel lovende feedback ontvangen over het feit dat de routes goed te volgen waren. Er is door dit goede pijlen nergens misgelopen en was iedereen op tijd binnen met een uitzondering daargelaten.

Live muziek

Zowel op de rustpost bij Ceramic and Glaze als op de eindpost bij de Linde konden de wandelaars genieten van live muziek. Er was een goede sfeer en onder het genot van een hapje en drankje kon iedereen weer op krachten komen.

Samen uit, samen thuis

Het is niet voor het eerst dat we beweren dat De Losse Feeter 1 van de sociaalste verenigingen van Nederland is. Ook dit keer bleek dat weer uit het handelen van de meelopende leden van onze vereniging. Deze leden hebben klaargestaan om anderen te helpen en te ondersteunen waar nodig.

Nadat een wandelaar door medische problematiek in de problemen was gekomen, zijn zij bij deze wandelaar gebleven. Hierdoor kwamen zij net na sluitingstijd binnen. Hulde aan deze leden. Door hun opoffering is iedereen weer gezond en veilig thuis gekomen, waar ze zich kunnen voorbereiden op hun volgende wandeling.