Voorjaarswandeling 2023

Regen, regen en nog eens regen. De weersverwachting zag er onheilspellend uit. In het weekoverzicht begon een klein lichtpunt te schijnen. Het zou toch niet waar zijn, dat er tussen dagen van regen toch die opklaring komt waar we met z’n allen op hoopten. Afwachten maar weer.

Zaterdagochtend om 06.45 uur stonden we met het bestuur klaar om de laatste voorbereidingen te treffen voor de Voorjaarswandeling. Vrijdag hadden we het grootste deel al klaargezet. Buiten was het droog en helder weer. Het lijkt erop een mooie dag te gaan worden en dat werd het ook.

De eerste wandelaars druppelen om ca. 07.30 uur binnen bij de inschrijftafel, die dit jaar een nieuw systeem hanteerde om de wandelaars in te schrijven. Hiermee ontstaat er minder wachttijd bij de inschrijftafel. De wandelaars konden ook dit keer weer mee doen met een prijzenverloting, waarmee ze prijzen konden winnen die door onze adverteerders beschikbaar waren gesteld.

Ondertussen bleef de zon vrolijk stralen en gingen de wandelaars met zonnebril op en met veel moed hun kilometers tegemoet. Ondanks dat de zon scheen hadden we nog wel te maken met het resultaat van dagen lang regen. Sommige gebieden op de route waren hierdoor wat drassig geworden en was zelfs de voetgangerstunnel onder de A58 t.h.v. Gemeenschapshuis Liesbos volledig ondergelopen. 

Aangezien onze route door deze tunnel liep is er op het laatste moment nog een omleiding gemaakt, zodat de wandelaars hun pak droog konden houden.

Bij de rustposten was het gezellig druk. De mensen zaten lekker in de zon te genieten van een bakje koffie met cake. Uiteraard was er ook gelegenheid voor een sanitaire stop. Het weer houdt maar niet op. Hoe is het toch mogelijk dat we zo veel geluk hadden met het weer. De wandelaars raken er ook maar niet over uitgepraat.

Ondertussen komen bij de inschrijftafel de eerste wandelaars weer binnen. Eerst nog even een stempel zetten en een sticker plakken, maar ook niet vergeten om te kijken of er nog een prijs gewonnen is.

Ja, er valt een prijs. Deze wandelaar gaat met een nieuwe badjas naar huis. Gelukkig heeft ze deze niet nodig gehad tijdens de wandeling.

Met veel geluk en met een hoge opkomst konden we dag om 17.00 uur afsluiten. Alle wandelaars bedankt en tot de volgende keer.

Bekijk onze foto-impressie