Voorjaarswandeling 2022 – De Verloren Hoek

De voorjaarswandeling van wandelvereniging de Losse Feeter heeft afgelopen zaterdag 12 maart de “Verloren Hoek” in Etten-Leur weer op de kaart gezet bij de wandelaars. Wandelaars konden deze dag hun energie weer kwijt om de mooie gebieden ten noorden van Etten-Leur te belopen in de afstanden 11, 16, 20, 25 en 30 km.

Hoge opkomst
De deelnemende wandelaars hadden er afgelopen zaterdag veel zin. Het weer was gelukkig geen factor voor de fanatieke wandelaar om thuis te blijven, want het bleek een prachtige dag om er op uit te trekken. Als bestuur zagen we al vroeg in de ochtend dat er een hoge opkomst zou zijn, omdat de wandelaars er dit keer vroeger bij waren dan normaal. Uiteindelijk hebben we de dag uiterst positief kunnen afsluiten met een totaal van 321 wandelaars. “We zijn meer dan dik tevreden”, aldus onze penningmeester Levien van Vlimmeren.

Gezelligheid op de controlepost
De wandelaars kwamen dit keer, afhankelijk van de gekozen afstand, diverse malen voor hun stempel op de controlepost in de “Verloren Hoek”. De locatie van deze controlepost is dit jaar voor het eerst door De Losse Feeter in gebruik genomen en speciaal door de familie Meeuwissen voor ons beschikbaar gesteld. Het bestuur wil Diny en Wim daarom ook speciaal bedanken voor hun bijzondere inzet en gastvrijheid.

Op de controlepost konden de wandelaars naast hun stempel terecht voor een hapje, een drankje en uiteraard een sanitaire stop. Er werd gretig gebruik van de controlepost gemaakt, want op een gegeven moment werd het zo gezellig, dat er geen zitplaats meer beschikbaar was. En dat is een goed teken, want bij De Losse Feeter gaat het niet alleen om wandelen, maar ook om het sociale aspect die dit met zich meebrengt.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van onze vereniging hebben zich weer fantastisch ingezet om dit wandelevenement in goede banen te leiden. Er komt meer bij kijken dan mensen soms denken. De routes worden door ons altijd zorgvuldig “gepijld” en dat vergt wat planning en organisatie op de achtergrond. We horen vaak van de wandelaar terug dat de routes makkelijk en goed te volgen zijn en dat beschouwen we altijd als een groot compliment en zo ook voor onze vrijwilligers.

Het volgende wandelevenement “De Koningswandeling” staat gepland op 24 april.