Snertwandeling

We schrijven vandaag zondag 19 november.
Op de vroege zondagochtend in de regen naar de Wipakker. Vandaag hebben we de winterwandeling. Als het weer maar beter wordt!!
Eenmaal daar ruik ik de geur van vers gezette koffie. Iedereen is vol in beweging om alles klaar te maken voor deze dag. We hopen, dat het met het weer een beetje mee zal vallen, anders ziet het er niet best uit voor de organisatie.

Langzaam komen de eerste wandelaars binnen. Weer of geen weer; gewandeld zal er worden. Rond 9uur is het aardig vol gelopen en gaan de deuren open om een ieder zijn tocht te laten wandelen. Het blijft aardig doorgaan. Het weer begint een beetje op te klaren. Zou het toch nog wat worden vandaag?. Onderweg is het aardig druk met wandelaars en bij de inschrijftafel is het aanschuiven.

Om 11.00 uur zijn er toch al 225 wandelaars onderweg. Het blijft gezellig druk, de koffie vloeit gestaag door en de wandelaars blijven binnenkomen . Als bij de inschrijving voor alle afstanden de sluitingstijd nadert zijn er 450 wandelaars op pad. (Dankzeggend aan de weergoden)

Inmiddels komen de eerste wandelaars van de korte afstanden al weer terug. Ieder krijgt een kommetje erwtensoep. Bij de stempelposten is het gezellig , en onderweg wordt het weer wat rustiger, omdat alleen de langste afstand nog onderweg is. Het weer blijft gunstig en van enige regen is hoegenaamd geen sprake. Als tegen 17.00 uur de laatste wandelaar zich heeft afgemeld en ook deze is voorzien van de laatste erwtensoep, kunnen we toch terug kijken op een zeer geslaagde wandeltocht. We danken de organisatie voor weer een geslaagde dag.