Snertwandeling

Als ik om 06.15 uit bed stap hoor ik de wind en de regen gestaag naar beneden komen. Dit belooft niet veel goeds voor deze editie van de Winterwandeling.  De vooruitzichten zijn niet best, dus moeten we er het beste maar van hopen.

Als ik aankom bij de Wipakker zitten er toch enkele wandelaars te wachten ondanks de vooruitzichten. We zetten koffie en thee voor diegenen die weer en wind trotseren. Tegen negenen is het clublokaal toch aardig gevuld met wandelaars. Het weer blijft wisselvallig dus de wandelaars laten het een beetje van het verloop afhangen. Toch komen er alles bij elkaar nog een kleine 150 wandelaars om op pad te gaan.

Onderweg is het vrijwel droog. De lichtgewicht wandelaars hebben het zwaar om tegen de wind op te boksen. De route is mooi. Vloeiweide en Pannenhoef in een wandeling. Prima toch.

Zij krijgen bij terugkomst een kop erwtensoep en kunnen even op adem komen van de tegenwind die ze onderweg hebben moeten trotseren. Al met al kijken we terug op een rustige winterwandeling met helaas een tegenvallend aantal wandelaars. We hopen we volgend jaar op beter weer.