Segvinwandeling

Historische wandeltocht

Op 20 augustus werd het feit herdacht dat 106 jaar geleden de eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland plaatsvond. De tocht kon op de eerder geplande datum in juli wegens de weersverwachting niet doorgaan. De officiële datum van de eerste vlucht was 27 juni 1909. Op die
dag slaagde een vliegtuig er in om, onder niet optimale weersomstandigheden, vanaf de Klappenberg 3 minuten! in de lucht te blijven.

In samenwerking met SEGVIN vertrok vanaf de Menmoerhoeve een groep van meer dan 40 wandelaars (leden en niet-leden van De Losse Feeter). Voor vertrek kregen zij van Segvin (Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht In Nederland) een flesje water voor onderweg.

Aangekomen bij de grasvelden aan het Vervul kon men genieten van de sprong van 4 parachutisten. Zij sprongen op een hoogte van 1600 meter uit het vliegtuig en wisten allen perfect het doel te bereiken. Vervolgens was er een fly-past van een Tiger Moth (een tweedekker uit de jaren 30) en 2 Piper Chubs (uit de jaren 40), vliegtuigen van het Vliegend Museum van Seppe.

Het tweede deel van de wandeling leidde ons langs de Gedenknaald aan de Rijsbergseweg. Weer terug op de Menmoerhoeve kregen de deelnemers een drankje aangeboden namens SEGVIN. Het was een mooie herdenking van een zeer gedenkwaardige gebeurtenis!