SEGVIN-wandeling

Donderdag 24 juni 2021 liepen de leden van onze vereniging samen met hun eventueel meegebrachte introducés de jaarlijks terugkerende SEGVIN wandeling. Dit jaar bestond de wandeling uit 5, 7,5 en 10 km, waarbij bij de gedenknaald een tussenstop werd ingelast om even stil te staan bij deze gebeurtenis.

Anders dan anders

Dit jaar verliep de organisatie van deze wandeling anders dan voorgaande jaren.

Normaliter werd deze wandeling in samenwerking met Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht In Nederland -SEGVIN- georganiseerd, waarvan de voorzitter, Giel Venema (tevens partner van Floor Sprenger), zich met hart en ziel inzette om er een mooie gedenkwaardige wandeling en avond van te maken. Hij zorgde er ook voor dat ter hoogte van Graszodenkwekerij Heidehoeve parachutisten naar beneden kwamen. Door het onverwachtse overlijden dit jaar van Giel op 17 februari, is de wandeling anders dan normaal. Helaas geen parachutisten, maar wel 41 wandelaars die bij de gedenknaald niet alleen hun gedachten hadden bij de eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland, maar ook bij Giel. Voorafgaand aan de wandeling werd door het bestuur stilgestaan bij het overlijden van Giel met een dankwoord en een moment van stilte.

De wandeling werd gezamenlijk afgesloten op het terras, waar de leden na een lange tijd weer samen konden napraten en een drankje konden nuttigen. Ook hier kwam het sociale aspect van onze vereniging weer ten goede.