Mechelen

Mechelen kleurt rood

Net na half acht ben ik bij de Wipakker. Er staan al enkele clubleden om met DE Losse Feeter mee te gaan naar Mechelen. Tegen 8 uur zitten de bussen vol en gaan we met 120 wandelaars richting Belgie. In de bus durf ik het niet over het weer te hebben, maar het ziet er redelijk goed uit, en de vooruitzichten zijn niet slecht. Om even over negenen zijn we op plaats van bestemming, en eer iedereen zijn inschrijfkaart en de koffie heeft is het tegen 10 uur.

Na inschrijving gaat iedereen op pad en vanaf dat moment is rood de dominante kleur in Mechelen, je kunt niet rond kijken of je ziet wel een rood shirt of rode jas. Ieder kiest zijn of haar afstand, ik krijg de indruk dat de 18 en 24 de meest gekozen afstanden zijn. Sommige vinden de binnenstad mooier en kiezen voor de kortere afstanden.

Als ik om even na 14.00 uur weer het centrum van Mechelen binnenwandel, zie ik op de terrassen erg veel rood. Dus laten we weer zien dat we er zijn. Bij de aankomst is het goed toeven zo te zien en een ieder laat het zich goed smaken, maar na zo`n inspanning mag dat ook wel.

Na het in ontvangst nemen van de beker en een versnapering voor de chauffeur werd langzaam de bus weer opgezocht. We bedanken de organisatie voor de gastvrijheid en de hartelijke ontvangst en gaan dan weer op huis aan. Net na half zes zijn we weer terug in Etten-Leur. Ieder gaat weer huiswaarts en kijkt terug op een schitterende dag.