Koningswandeling 2022

Kroon op Koningswandeling

Zaterdag 24 april werd er in Etten-Leur door Wandelvereniging de Losse Feeter het jaarlijkse wandelevenement “De Koningswandeling” georganiseerd. Dit keer werd er gewandeld in het zuidoostelijk deel van de gemeente Etten-Leur, waarbij de wandelaars konden kiezen uit de afstanden 10, 15, 20, 25 en 30 km. De koningswandeling is niet onopgemerkt gebleven, want met een opkomst van 403 wandelaars is de vereniging dik tevreden.

Vroege vogels

De eerste wandelaars vetrokken ’s morgens om 07.00 uur al om het buitengebied richting Sprundel in te lopen. Voor vele wandelaars werd de Koningswandeling gebruikt als training voor de vierdaagse van Nijmegen, waaronder ook een groep van 20 militairen van de Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht uit Oirschot, die met volledige bepakking succesvol de route liepen. Etten-Leur en omgeving waren een heerlijke voorbereiding.

Meer dan een controlepost

Onze controlepost werd dit keer beschikbaar gesteld door familie van Koulil van Hoeve ’t Oosteind, gelegen aan de Oosteindseweg. Op deze locatie gaat hun dochter van “Boerderij de Bontekoe” hun zorgtaak voor cliënten uitbreiden, zodat er meer activiteiten gedaan kunnen worden. Daarnaast is de locatie per 1 mei ook beschikbaar voor o.a. een bakje koffie, een chocomelk of een zelfgemaakt ijsje. Uiteraard kunnen bezoekers ook gebruik maken van het terras. Ook organiseren zij op die locatie diverse activiteiten zoals kinderfeestjes, koeienvlaaiwerpen (spel), wandelingen met bezoek aan de koeien en nog veel meer. De wandelaars, die tijdens de wandeling tot 2 keer toe hun controlekaart moesten laten stempelen, waren zeer lovend over deze “controlepost”. “Een prachtige locatie en een goed verzorgde gelegenheid om even op het gemak bij te komen en te genieten”, aldus één van onze wandelaars.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van onze vereniging hebben zich weer fantastisch ingezet om dit wandelevenement in goede banen te leiden. Ook dit keer hebben wij van de wandelaars veel complimenten in ontvangst mogen nemen voor de duidelijke bewegwijzering van onze routes. Op deze manier kan je praktisch zonder papieren routebeschrijving de route lopen.