Dordrecht

Feeters naar Dordrecht

Tweemaal per jaar is het zover. De Feeters laten dan de Linde en andere startplaatsen voor wat het is en gaan met de bus naar een ander adres om daar te gaan wandelen en/of een leuk stadje te bezoeken. Ditmaal was Dordrecht aan de beurt.

Om 08.30 uur stapten 54 Feeters en 8 introducees de bus in om ruim een half uur later zich te melden bij het inschrijfkantoor. Gelukkig kon dit gezamenlijk worden gedaan door Levien, dus kon iedereen na de koffie op tijd op pad. Koffie uiteraard geschonken door de vereniging. Voor degenen die niet de geplande afstanden wilden wandelen, reed de bus door naar het centrum om ze daar te laten uitstappen.

Aanvankelijk werden de wandelaars via een (soms ruime) omweg ook naar het centrum gestuurd. Maar eerst moesten enkele wijken worden doorkruist. Zo leerden zij onze nationale helden beter kennen. Ze liepen door de zeeheldenwijk. De Abel Tasmanstraat, de Dorus Rijkerstraat en Karel Doormastraat werden aangedaan. Zo ook de schilders en andere kunstenaars, zoals Vincent van Gogh, maar ook Betje Wolff.

Uiteindelijk belandden ze dan toch in het oude historisch centrum met de havens en overal terrasjes. Al was het niet druk op terrassen, maar dat had met het weer te maken. Dit was erg wisselvallig, waardoor menig regencape werd omgeslagen of parapluutje opgestoken. Enkele dappere Feeters waren wel te zien op een terras , maar bij nader inzien zaten ze toch lekker warm onder een terraslamp. Lopend door de beroepenstraatjes, zoals het Palingstraatje en de Vleeshouwerstraat werd het oude centrum doorkruist.

Uiteindelijk was iedereen op tijd terug in het startlokaal aan de Patersweg en kon de bus weer worden opgezocht om te 17.00 uur te worden teruggebracht naar Etten-Leur na weer een dagje uit georganiseerd door de Losse Feeter.