Den Haag

ALLE ZEGEN KOMT VAN BOVEN.
Dat moeten 44 leden van de Losse Feeter hebben gedacht toen zij in Den Haag uit de bus stapten op weg naar de inschrijftafel in Den Haag. Na enig zoekwerk is het adres gevonden en konden we even droog zitten met een bak koffie erbij in het restaurant gedeelte. Gelukkig hoefden we niet zelf in te schrijven, want dan waren we ’s middags nog niet aan het wandelen geweest. Er zat maar EEN mevrouw om iedereen in te schrijven. Zij had natuurlijk wel geluk, dat het niet druk was en dat ons bestuur alles vooraf al had geregeld, zodat iedereen op tijd de deelnemerskaart van Peter in ontvangst mocht nemen.

Achteraf hoorden we dat er slechts een deelnemer van de 6 inschrijvingen was komen opdagen voor de 60 km wandeling. Je zult maar hebben moeten pijlen voor die ene deelnemer. En ook weer de pijltjes ophalen. Maar ja, dat is hun probleem. Al blijft het natuurlijk jammer voor de organisatie en voor ons dat het de gehele dag heeft geregend. Desalniettemin was het een leuke tocht om te lopen door het oude centrum van Den Haag en de wijk waar de vele ambassades zijn gevestigd. De langere afstand (21 km) voerde langs de Haagse bosjes, de Scheveningse bosjes de haven van Scheveningen en het strand met zijn pier en de vele windsurfers. Enkele andere dappere wandelaars trotseerden de regen om een strandwandeling te maken. Dan terug langs de duinen en het Haagse bos naar het centrum van Den Haag.

Den Haag is niet gunstig voor de Losse Feeter. 5 Jaar geleden hadden we dezelfde weersomstandigheden als nu, dus even geen Den Haag meer. Temeer, omdat de zon begon te schijnen toen we met de bus op terugweg naar huis waren. Hierdoor toch met een tevreden gevoel naar huis, waar de regenkleding en de parapluutjes konden drogen en benieuwd waar de volgende busreis naar toe zal gaan.