Clubdag

Vandaag is het alweer zaterdag 24 Augustus 2019. Dat houdt in dat we weer de bekende clubdag hebben van De Losse Feeter, onze wandelvereniging. Als ik bij De Linde aankom staan de bussen gereed om de 98 leden van de vereniging naar de plaats van bestemming te brengen. Waar dat dit jaar weer is? Dat is nog een geheim (maar niet voor het bestuur ). Er is natuurlijk weer behoorlijk gespeculeerd over waar we heen zullen gaan. Maar er is niemand die ook maar een kleine hint geeft. Op het laatst werd er een mail doorgestuurd, maar daar stond niet in wat nu de bedoeling was van deze dag. We laten we ons maar weer verrassen zoals andere jaren.

Om 08.30 uur konden we de bus op zoeken. De chauffeur vertelde, wat de bedoeling was van deze reis, maar weer niet waar we naar toe gaan. Dan de ogen maar open houden en goed de borden in de gaten houden waar we afslaan en welke richting we op zullen gaan. We reden richting Breda en daar werd koers gezet naar de grote weg, richting afslag Utrecht en ’s Hertogenbosch, langs Made en Raamsdonkveer richting Efteling?? Ook deze afslag werd voorbij gereden, dus toch richting ’s Hertogenbosch, we gaan eerst koffie drinken werd er verteld , maar de bus volgde zijn weg.

Voorbij Waalwijk en een paar kleine plaatsen werd de afrit Heusden/Dussen genomen. Nu zegt dit niets, want ook vele wegen leiden naar Rome. De nieuwsgierigheid nam gaandeweg toch wel toe, totdat de chauffeur bijna een oprit voorbij zou gaan om ons om de tuin te kunnen lijden. Dus een ruk aan het stuur en de bus ging richting Heusden. Hier eenmaal aangekomen, moest de bus door kleine steegjes naar een stopplaats gaan. Hier werd uitgestapt, maar nog niet naar de plaats van bestemming gegaan. Er werd nog een lang stuk touw uitgerold (om ons aan het lijntje te kunnen houden zeker ) wat we allemaal vast moesten houden om aan een groot lang lint naar de bestemming plek te wandelen.

Na ongeveer 500 meter ( zonder rustpauze ), kwamen we aan bij een rondvaartboot en mochten we allemaal aan boord van het schip plaats nemen. Men kon binnen zitten of er was gelegenheid om buiten een plaatsje te zoeken. Wij deden dit aan de voorkant van het schip, vlak voor de stuurhut van de kaptein. De koffie werd geserveerd met wat lekkers in de vorm van een petit-four en er werd bekend gemaakt dat we een vaartocht zouden maken naar Woudrichem. Dit duurde ongeveer 2 uur. We kwamen langs kleine plaatsjes over de Binnenmaas en nog enkele vaarwateren. Wel moesten we door een sluis, waar we even moesten wachten tot we er in konden varen. Ondertussen werd er een broodmaaltijd klaar gezet door het bedienend personeel. We konden niet lang daarna genieten van deze maaltijd.

Eenmaal aangekomen in Woudrichem hadden we ruim 1.30 uur de tijd om daar rond te kijken. Een mooi klein plaatsje met nog oude vissershuisjes. Als je de tv serie van Dr. Tinus gevolgd hebt, kon je ook deze huizen nog aanschouwen. Een mooi klein wit kerkje met nog een molen.

Kortom, er was erg veel te zien in het kleine vestingdorpje. Om 14.15 uur moesten we weer terug zijn bij de aanlegplaats om weer aan boord te gaan voor de terugreis naar Heusden. Rond 16.00 uur meerden we aan. Hier hadden we tot 17.15u de tijd om rond te kijken. Ook hier is erg veel te bewonderen. Dus zeker nog eens een bezoek waard.

Om 17.15 zat iedereen in de bussen en konden we weer terug naar Etten-Leur. Om 18.00 uur kwamen we aan bij De Linde. Ik denk, dat ik wel mag zeggen, dat het bestuur ons weer een voortreffelijke dag heeft bezorgd.

In de wandelgangen heb ik al opgevangen dat het bestuur al weer bezig is voor de clubdag van 2020 maar of het deze dag kan overtreffen ???? Ik ben benieuwd!!!!

Peter Haasnoot