Busreis Maassluis

Maassluis

Het was een stralende zaterdagochtend op 7 oktober toen we met de bus naar Maassluis gingen. 82 personen verzamelden zich bij de Linde, vol opwinding en enthousiasme voor deze dag.

Alle leden zaten keurig (zoals we dat van de Feeters gewend zijn) om 8 uur in de bus, zodat we op tijd konden vertrekken. Omdat we met zo’n grote groep waren, moesten we met een dubbeldekker. Voor sommige leden was dit een hele ervaring, want zij waren nog nooit met een dubbeldekker mee geweest. Ik hoorde boven zeggen: “Wat heb je hier een mooi uitzicht als je bovenin zit.”

Onze bestemming was Wandelsportvereniging V.T.M. Maassluis (een historische vereniging opgericht in 1955 door de personeelsvereniging van de Verenigde Touwfabriek Maassluis) voor de 37e Furieade mars. Bij aankomst hebben we eerst een groepsfoto voor de bus gemaakt. Hierna werden we hartelijk verwelkomd en konden we met consumptiebonnen een kopje koffie of thee aan de bar halen. Toen dit op was, maakten we ons klaar om een stukje te gaan lopen.

Er konden verschillende afstanden gekozen worden: 9, 15 of 20 km. Voor degenen die liever wilden genieten van de charmes van Maassluis zelf, was het schilderachtige centrum een perfecte optie. Hier waren de beroemde Furiade feesten in volle gang.

Van varen tot struinen over de braderie, het bezichtigen van schepen en oldtimers tot luisteren naar koren, er was voor ieder wat wils. Genoten werd er ook op het terras, want het was een prachtige zonnige dag en Maassluis zag rood van de “Feeters”. Op iedere hoek zwaaiden er wel een paar en werd er even bijgekletst over wat zij zoal gedaan of gezien hadden.

De ene Feeter was verkeerd gelopen, de andere Feeter had een paling op, weer een andere Feeter had een mooie steen gevonden. Wij kwamen langs de Nieuwe Waterweg aangelopen, waar we overigens heerlijk uitgewaaid zijn, en kwamen daar de plaatsnaam Maassluis tegen, waar we uiteraard mee op de foto zijn gegaan.

Halverwege de middag verzamelden we ons weer bij het start- en eindpunt, waar Willem Holleman van VTM straalde van trots. Meer dan 200 wandelaars hadden deelgenomen aan de mars. Om deze vreugdevolle gelegenheid te markeren, maakte hij een filmpje (klik hier om te bekijken) dat de geest en het enthousiasme van de dag vastlegde. Iedereen verzamelde zich in een grote kring, genietend van verfrissende drankjes en het delen van sterke verhalen over hun avonturen in Maassluis.

Om 16.15 uur was het tijd om terug te keren naar Etten-Leur. Terug bij de bus zag ik veel enthousiaste gezichten, getekend door een dag vol gezelligheid en nieuwe ontdekkingen. Het was duidelijk dat iedereen een fantastische dag had gehad. Ik kijk er in ieder geval met veel plezier op terug.