Brugge

Brugge kleurt rood

Het is rond 7.15 uur als we aankomen bij de Wipakker vanwaar we zullen vertrekken naar Brugge. Als de bussen komen, kunnen we met 116 personen vertrekken voor de Kroenkel wandeltocht. De tocht zal ons een stukje door de Brugse Vesten ,enkele parken en de binnenstad brengen. De langere afstanden komen nog langs kastelen en door bossen. Onderweg zijn er diverse animaties in de vorm van muzikale omlijsting.

Na aankomst is er koffie of thee. Daarna volgt iedereen zijn wandelafstand. Ik krijg de indruk, dat de kortere afstanden het meest geliefd zijn, zeker ook omdat de binnenstad geheel autovrij is. Er zijn wel veel fietsers aanwezig dus uitkijken! Waar je ook kijkt overal kom en zie je wel rode shirts, dus kleurt Brugge aardig rood vandaag.

In deze schitterend stad is van alles te zien. Vakwerkhuizen, kerken en musea worden weer druk bezocht. Velen genieten van het schitterende weer op de diverse terrassen. Na aankomst bij de startplaats is het gezellig. Er speelt een bandje vrolijke muziek en het wordt gezellig druk. Zo langzamerhand komen de rode shirts weer terug en word er nog wat gedronken alvorens we weer richting Etten-Leur gaan. We bedanken de Brugse dauwtrappers voor de hartelijke ontvangst en nemen nog een fles Brugse zotte in ontvangst die ons wordt aangeboden, (gelukkig word je hier niet zot van) en gaan weer op huis aan.

Rond 18.30 uur zijn we weer terug in Etten-Leur, en een ieder gaat weer huiswaarts en kunnen we weer terug kijken op een schitterende dag.